| Ogłoszenia |
|---|
|
Zachęcamy wszystkich do przekazania 1% podatku na Grupę Historyczną Guttstadt. Zebrana kwota zostanie przeznaczona na działania statutowe grupy. Przekazania środków z tytułu 1% należnego podatku można dokonać wpisując w zeznaniu podatkowym KRS: 0000260433 i wskazując jako cel szczegółowy: GUTTSTADT. Wszystkim darczyńcom z góry dziękujemy. |

Warmijka napisał(a):Ciekawy temat Jaskółko![]()
Szkoda że nasz dobromiejski cmentarz żydowski zniknął bezpowrotnie ,na pewno dzisiaj byłby ciekawostką .
została tylko górka po nim 

I jeszcze ktoś mógł by mieć jakieś problemy może z tego tytułu. Ale na pewno są inne miejsca i inne obiekty. Miasto z bogatą historią jest z czego czerpać wiadomości. 

Beatricze napisał(a):Ooo! tyle czasu w Ornecie spędziłam i nie wiedziałam że tam cmentarz jakiś żydowski był kiedyś!![]()

Warmijka napisał(a):Pomysł z oznaczeniem dobry ale raczej nie możliwy. Na byłym cmentarzu żydowskim dzisiaj są domy wybudowane, raczej żaden właściciel nie życzy sobie obok domu tabliczki "tu kiedyś był cmentarz żydowski"
. Także długo nie było chętnych na kupno domu. Jak jest teraz-nie wiem. Ale się dowiem

Powrót do Kurhany,mogiły,obiekty sakralne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość