Zgadzam się z Tobą Warmijka. Siodła również były produkowane czy też kabury do pistoletów, paski podbródkowe do hełmów, żabki do bagnetów, mapniki, nosidła itp.
Myślę, że lokalizacji zakładów rymarskich A. Fischera należałoby szukać w okolicach starej Warfamy. To są moje przypuszczenia. Zobrazuję to pewnymi biletami na których widnieją fabryki m.in. w Guttstadt.

A tu przytoczę tłumaczenie stronki dotyczącej zakładów Adalberta Fischera.
http://www.hubert-woelky.de/ahnen/woelky4.htm"Adalbert Fischer założył fabrykę wyrobów rymarskich w Guttstadt (małe miasteczko w Prusach Wschodnich; Ludność (1910): App. 5000) i stał się "Königlicher Hoflieferant" (Królewski nakaz powołania). W 1905 roku przeniósł się do Berlina, gdzie utworzyła spółkę zależną, co stało się siedziba jego firmy, gdy obiekty Guttstadt pozostał jako spółka zależna. Fischer siedzibę oddziałów poza granicami Niemiec, a mianowicie w Amsterdamie / Holandia, Kopenhaga / Dania w Malmö / Szwecja. Podczas gdy oddziały Amsterdam i Kopenhaga istniały w 1928 roku oddziały te nie są wymienione w 1939 z dnia firmowym. . Prawdopodobnie biura w Amsterdamie i Kopenhadze były zamknięte z powodu depresji na początku lat 30.
Sądząc firmowy Fischera, oddział Guttstadt był większy niż placówki w Berlinie -. Berlin HQ (znajduje się w ul Spandau w Berlinie C.2 23 ) wygląda bardziej jak budynek. W okolicy jest jeden medal pokazano na 1928 z dnia firmowego:. Jest medal "Grosse Polizeiausstellung Berlin 1926" (Wielka wystawienniczej policja) Wojciech Fischer otrzymał jako nagrodę normalny asortyment przypadki objęte Fischera (walizki), surowce do rymarzy , siodła i podobne wyroby ze skóry. Fischera głównym celem wydaje się być siodła i koń mechaniczny. W związku z tym znakiem towarowym Fischer pokazuje siodło. Znak ten jest pokazany na pocztówce z stempla pocztowego z 1929 roku Uwaga C2 na stemplu pocztowym.. "C2" po prostu jest powiat Berlin poczta (C = Centrum = środek).
Fischer podczas WW2 .
Nie wiem, co się stało z firmą Adalbert Fischer po wojnie - najprawdopodobniej przestał istnieć - ze względu na fakt, że Guttstadt zaginął w Polsce (obecnie nazwa Guttstadt jest Dobre Miasto), a budynek w Berlinie został zniszczony pod koniec wojny (jak większość budynków w Spandau Strasse)."