Witam serdecznie.
Zwracam się do koleżanek, kolegów, przyjaciółek i przyjaciół z GH Guttstadt z prośbą, a zarazem chciałbym zaprosić do udziału w wydarzeniu Kaszuny 2016. Poszukuję w Waszym szerokim gronie kilku osób do bezpośredniego udziału w rekonstrukcji. Dokładnie szukam kilku osób (np. 2-3 kobiety, 2 mężczyzn, a nawet 2-3 dzieci) do wystąpienia jako ludność cywilna. Nie jest to może wielka rola ale za to mocno odzwierciedlająca realia tamtych dni. Dotyczyła by ucieczki ludności cywilnej w Prusach Wschodnich przed nadciągającą Armią Czerwoną. Same przedstawienie będzie dotyczyło własnie początków walk w Prusach na jesieni 1944 roku na przesmyku Gołdap-Gąbin gdzie trwały dramatyczne walki porównywalne do samego Stalingradu. Nie ukrywam, że bardzo mi zależy na Waszej obecności. Wiem, że posiadacie potencjał, wielką wiedzę historyczną i chciałbym to wykorzystać, a jednocześnie związać to z przyszłością. Może udałoby się stworzyć razem jakieś wielkie widowisko związane z naszym regionem?
Co możemy zaoferować? Dobrą zabawę, wystąpienie przed publicznością, ciepłą strawę.
Możemy się spotkać celem omówienia powyższego. W razie pytań jestem do dyspozycji i służę pomocą.
Dziękuję i pozdrawiam.
Adam